Το Ένδον μέσα μας

"Είναι αδύνατον να επιβληθεί κάτι ξένο σε έναν άνθρωπο, εάν δεν υπάρχει ήδη μέσα του" Milton Erikson

Το Όραμά μας


Το όνομά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιγραφή των Δελφών «Γνώθι σ'αυτόν». Η επιστήμη της Ψυχολογίας ασχολείται κατεξοχήν με το ένδον της κάθε προσωπικότητας, επομένως για να μάθεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις αυτογνωσία- γνώθι σε αυτόν, χρειάζεσαι να κοιτάξεις μέσα σου! Ένδον!

Δημιουργώντας λοιπόν, το «Ένδον-Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής» στηριχτήκαμε ακριβώς σε αυτή την ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνήσει, να αφουγκραστεί, να εκφράσει, να αποδεχτεί και να εξελίξει τον εαυτό του προς το Ανώτερο Βέλτιστο. Γιατί όσο πιο κοντά σε αυτόν ερχόμαστε, τόσο περισσότερο αποκτούμε συν-δεση, συν-είδηση και αυτογνωσία και δημιουργούμε χώρο για να ριζώσουν νέες εμπειρίες και νέες αλήθειες.

Πολύτιμα Δώρα από αυτό το υπέροχο και μοναδικό ταξίδι του καθενός μας εντός του είναι η Αφύπνιση και η Ενθύμηση του σκοπού της ζωής, η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού, αυτο-οριζόμενοι πλέον ως καπετάνιοι του πλοίου μας που λέγεται "Ευζωία". 

Η αγάπη και η τιμή μας απέναντι στον άνθρωπο και στις αξίες του και με σεβασμό απέναντι στην ίδια την ύπαρξη, μας οδήγησαν να σχεδιάσουμε, εκτός από τον χώρο μας, που τα καλωσορίζει και τα χωράει όλα, προγράμματα, εργαστήρια (labs) και δρώμενα (workshops) που δίνουν την ευκαιρία σε όλους με τιμές προσιτές στο κοινό, να αφυπνιστούν και να εν-θυμηθούν το σκοπό της ζωής τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού τους, με το να γίνονται οι καπετάνιοι του πλοίου τους που λέγεται «ευζωία». Για να ανθίσουμε και να ευζωίσουμε, χρειάζεται το άτομο να βρίσκεται σε αρμονία! Σε αρμονία με το Πνεύμα του, με το Σώμα του, με τις Αισθήσεις του και με τα Συναισθήματά του.

...και Όλα υπάρχουν Ένδον μας...

Η Ομάδα μας

Μάρω Λ. Γιαννάκη

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Υπνοθεραπεύτρια, MSc

Δημιουργός του «Ένδον- Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής». Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονική Συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Τμήμα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία MSc, από το Manchester Metropolitan University.

Αναλυτικότερα, ειδικεύεται στην Κλινική Ύπνωση- Βιοθυμική Υπνοθεραπεία (Clinical Bioaffective Hypnotherapy) και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία (Cognitive Behavioural Clinical Hypnotherapy), καθώς και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioural Therapy) με δίπλωμα στην Ανώτερη Πρακτική Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων, Παιδιών & Εφήβων-εγκεκριμένη από τη Βρετανική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας(BACP).

Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Ζεύγους με τη μέθοδο EFT Level 1 (Emotionally Focused Couples Therapy) από το ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy), στην τεχνική Mindfulness - Ενσυνειδητότητας για ενήλικες και παιδιά, στη Θεραπεία μέσω Τέχνης (Art Therapy), στη Θεραπεία μέσω Κινηματογράφου (CinemaTherapy), στην αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών, στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD) και στο Πρόγραμμα για τον Αυτισμό Social Skills Intervention Program (SSIP).

Χορηγεί επίσης αξιολογητικά εργαλεία όπως το Achenbach Test, T.A.T, C.A.T.

Μέχρι και σήμερα ενημερώνεται συνεχώς για τις ερευνητικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, με πρόσφατη παρακολούθηση το Νοέμβριο του 2020 «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών» από το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, Αθήνα. 

Ελένη Βογιατζή

Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικός

Απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας Σχολής Επαγγελματιών Υγείας & Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου, με 8ετή εμπειρία στον τομέα Τυπικής Ανάπτυξης Παίδων καθώς και Παίδων & Εφήβων με Αυτισμό- Αμεα.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Παιχνίδι στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, στο Θεατρικό Παιχνίδι και Δραματοποίηση, στη μέθοδο Αισθητηριακού Παιχνιδιού «Messy Play» από την ομάδα «Hehe Art», καθώς και στη μέθοδο Παιδιατρικής Νευροµυϊκής Περίδεσης- Neuro-Muscular Paediatric Taping (βάσει των αρχών NDT-Bobath).


Αλεξοπούλου Μαριέφη

Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ειδικεύεται στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ούσα εκπαιδευόμενη στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και την European Association for Behavioural and Cognitive Therapy. Στα πλαίσια συνεργασίας με το Ινστιτούτο (ΙΕΘΣ) συνεχίζει να εκπαιδεύεται στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT) και στην εφαρμογή της τεχνικής "Mindfulness".

Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όπως τη Ψυχιατρική Κλινική Άγιος Χαράλαμπος Ηρακλείου, την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και σε Ιατρικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών. Έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά σε κοινωνικά προγράμματα με στόχο την ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει τα Εξειδικευμένα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης «Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής» και «Κλινική Ψυχοπαθολογία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το πρόγραμμα Social Skills Intervention Program για τον Αυτισμό (SSIP).

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται σε τεχνικές και θεραπείες καθώς επίσης πραγματοποιεί έρευνα με θέμα «Ο ρόλος των πρώιμων δυσλειτουργικών σχημάτων στην εμφάνιση διαταραχών πρόσληψης τροφής στην ενήλικη ζωή» σε συνεργασία με την Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Σπουδών.